tirsdag 15. juni 2010

”Sex og Singelliv 2” lokker til Marrakech

Marokko er et kontrastrikt land med lave priser, kulinariske sensasjoner og en fascinerende historie. De imponerende Atlasfjellene, den endeløse ørkenen og de spennende byene med trange smug utgjør en fortryllende verden. I Marokko kan du velge mellom tre spennende reisemål - Agadir, Marrakech og Essaouira.



Rimelig - her får du mer for pengene
I Marokko er det rimelig å feriere. Her kan du unne deg det lille ekstra i ferien! Franskmennene har etterlatt seg en fantastisk kafé- og matkultur som du kan nyte til lave priser. Shopping er også et fornøyelig tidsfordriv med et rikt utvalg av gunstige skinnvarer og vakker keramikk.


Kulturen - orientalsk mystikk med fransk preg
Marokko har en fascinerende kultur og er et av de mest kontrastrike og spennende land du kan besøke. Ettersom Marokko er en tidligere fransk koloni, bærer landet også preg av sin vestlige arv. Her finner du moderne badebyer som Agadir, små og genuine berberlandsbyer og steder som ser ut til å være hentet fra "Tusen og én natt".


Marrakech:


• I Marrakech er det enklest å ta seg rundt med hest og vogn. Det er også en rekke langdistansebusser, lokalbusser og taxi.


• Marrakech har ingen strender. Man bader i hotellenes basseng.


Agadir:


• Milelang og langgrunn strand i Agadir. Sommer 2009 finnes det solstoler på stranden. Undervannsstrømmer og høye bølger forekommer.


Agadir ligger ved en langgrunn og milelang sandstrand og lokker med spennende og annerledes utflukter og bra og billig shopping. Kombinert med hyggelige uteserveringer og restauranter som tilbyr gourmetmiddager til marrokanske priser, får du en perfekt ferie. Agadir er en herlig blanding av sol og bad, orientalsk kultur og vakker natur.


Hyggelige hotell
Ovenfor stranden ligger det flotte hotellområdet. Hotellene har ofte store hager og de fleste er barnevennlige med fine bassengområder. Det er sjelden mer enn et par hundre meter fra hotellet til stranden. Ovenfor hotellområdet ligger selve sentrum av Agadir med både arabiske og mer moderne kvartaler. Over havnen vokter den stolte og gamle kasbahen fra 1500-tallet.



Essaouira:


Den hvite byen Essaouira står på UNESCOs verdensarvliste. Den tidligere portugisiske fiskehavnen som frem til Marokko ble selvstendig het Mogador, er et populært turistmål, ikke minst på grunn av sitt behagelige klima.


Surfere og popstjerner
Essaouria, som også kalles ”The windy city of Africa”, har lenge lokket til seg surfere fra hele verden. På 60- og 70-tallet var byen populær blant popstjerner og hippier som ble tiltrukket av den avslappende atmosfæren og de vakre omgivelsene. Essaouiras trange gater har vært kulisser i flere filmer, bl.a. Orson Welles ”Othello” og den svenske ”Jerusalem”.

Markedsliv og deilig mat
Utenfor byporten Bab Doukkala kan du se og høre eventyrfortellere og musikere som opptrer om ettermiddagene. I Essaouira finnes flere markeder med yrende folkeliv. Mellom Avenue Iísiqlal og Bab Doukkala er det mange selgere som omsetter absolutt alt mellom himmel og jord. Her finner du trearbeider av thujarot, håndvevde tepper og broderte folkedrakter. På sølvmarkedet selger smedene sine vakre arbeider. I Essaouira finnes også mer elegante klesbutikker.

Mellom havnen og medinaen ligger enkle uteserveringer som serverer lekre grillede fiske- og skalldyrsretter. Der kan man spise virkelig godt uten at det koster mye. Langs stranden ligger små kafeer der man kan sitte og nyte den fantastiske utsikten over havet og de nærliggende øyene.

 
 
 
Ta kontakt med oss idag for priser på vinterens reise!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar